28
Δεκεμβρίου
2018
- 20:14
Τελευταία τροποποίηση στις 28 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:15
Υλικά για 4 άτομα
Για το βράσιμο
- 4 φιλέτα σολομού
- ένα ποτηράκι κρασί
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- φύλλο δάφνης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μια πρέζα αλάτι
Για το φούρνο
- 250 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δύο κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
- Βράζετε αρχικά το νερό με το κρασί, τα κρεμμυδάκια και το φύλλο δάφνης και τοποθετείτε όταν βράσουν τα φιλέτα προσεχτικά στην κατσαρόλα.
- Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο.
- Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σπανάκι και το ανακατεύετε με την μοτσαρέλα και προσθέτετε αλατοπίπερο, λάδι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
- Τοποθετείτε σε σχάρα ή μέσα σε σκεύος τα φιλέτα και απλώνετε επάνω τους το μείγμα του σπανακιού.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει καλά το τυρί, αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.