5
Απριλίου
2019
- 19:18
Τελευταία τροποποίηση στις 5 Απριλίου, 2019 - 19:18
Συστατικά
- 100 γρ. τζίντζερ
- χυμό από 2 λεμόνια
- 500 γρ. χυμό μήλου
- 2 κ.σ. μέλι
- 50 γρ. ρούμι
- 700 γρ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε το τζίντζερ μέχρι να πάρει μία βράση.
- Όσο περισσότερη ώρα το αφήσουμε μέσα στο νερό τόσο πιο πικάντικη γεύση θα έχει η λεμονάδα.
- Στύβουμε τα λεμόνια και λιώνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό μήλου, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και σουρώνουμε το μείγμα.
- Για να σερβίρουμε, βάζουμε στο ¼ του ποτηριού ρούμι και γεμίζουμε με τη λεμονάδα.
Tip : Αν δεν έχουμε ρούμι, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο άλλο λευκό ποτό όπως βότκα ή τσίπουρο!
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com