17
Σεπτεμβρίου
2016
- 14:05
Τελευταία τροποποίηση στις 17 Σεπτεμβρίου, 2016 - 14:05
Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μπριζολάκια…
Υλικά συνταγής
- 4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο (όχι πολύ χοντρά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 2 πιπεριές κόκκινη -πράσινη κομμένες σε φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα
- 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό ξίδι με σύκο Παν της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
- 100 γρ. παρμεζάνα (κομμάτι)
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
- πίτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπριζολάκια για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι με μέλι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια ανακατεύουμε. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.
Πηγή κειμένου:
argiro.gr