Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024 -

Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα



Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα. Μοναδική…

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι (218γρ.) βούτυρο κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι (80-120 ml) σιρόπι σφενδάμου
  • 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη ή σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας ώστε να είναι λείο.
  2. Μόλις λιώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, χτυπώντας ελαφρά για να αναμειχθεί. Όταν το μείγμα είναι τελείως ρευστό, προσθέτουμε το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε καλά.
  3. Ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα σε καλούπια ή απλά μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω με καβουρδισμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  4. Βάζουμε την σοκολάτα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να σκληρύνει για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
  5. Όταν γίνει εντελώς στερεή, την σπάμε σε κομμάτια. Την διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary