Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024 -

μαυρη σοκολατα

 

Έρευνα: Δείτε πώς η μαύρη σοκολάτα και το κακάο μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη

Επιστήμονες από τη Βραζιλία, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένα φλιτζάνι κακάο ή λίγη μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να ασκεί ωφέλιμες επιδράσεις σε σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.



Μαύρη σοκολάτα: Τα σημαντικότερα οφέλη της για την υγεία μας

Η μαύρη σοκολάτα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα του κακαό στην σοκολάτα, τόσο πιο επωφελής μπορεί να είναι. Η σοκολάτα γάλακτος και η λευκή σοκολάτα δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία, ενώ ακόμα και η περισσότερο επεξαργασμένη μαύρη σοκολάτα μπορεί να χάνει κάποια από τα θρεπτικά συστατικά της.



Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε έκτακτο έλεγχο – δειγματοληψία μαύρης σοκολάτας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη



Μαύρη σοκολάτα vs σοκολάτα γάλακτος: Ποια πρέπει να τρως και γιατί

Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς σοκολάτα. Έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή σοκολάτας.



Γιατί είναι καλό να τρώτε ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα την ημέρα

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν τη συμβολή της μαύρης σοκολάτας στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου...

Η ευεργετική δράση της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, οι φλαβονόλες και οι κατεχίνες.