Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2024 -

Λιγκουίνι με γαρίδες, πορτοκάλι και εστραγκόν



Μια δροσερή συνταγή που θα λατρέψετε!

 

Υλικα

500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
4 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν ή 3/4 κ.γλ. ξηρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κορνφλάουρ σε 2 κ.σ. νερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1/3 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
αλάτι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνι. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα για να διατηρήσουμε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας. Βάζουμε το εστραγκόν και τη φλούδα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ για να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.