28
Αυγούστου
2017
- 14:21
Τελευταία τροποποίηση στις 28 Αυγούστου, 2017 - 14:21

Υλικά για 8 άτομα
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 60 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 60 ml γάλα πλήρες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Μόλις απορροφηθούν από το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.