Μια συνταγη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Συστατικά:
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
Για τον κιμά
1 κιλό ανάμεικτος κιμάς
1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
Για την σάλτσα
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πάπρικα
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό.
Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, τον πελτέ και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.
Βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε πολύ νερό τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλογραβιέρα Κρήτης.