Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πυρηνικές ασκήσεις στη Ρωσία



Το τρίτο στάδιο των ασκήσεων με πυρηνικά όπλα ξεκίνησε στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Οι ασκήσεις αυτές, οι οποίες περιλαμβάνουν τις δυνάμεις των κεντρικών και νότιων στρατιωτικών περιοχών καθώς και της Αεροπορίας, έχουν ως στόχο την προετοιμασία των στρατευμάτων για τη μάχη με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, το προσωπικό των πυραυλικών μονάδων θα εκπαιδευτεί στην ταχεία μεταφορά και φόρτωση βλημάτων για το πυραυλικό σύστημα Iskander-M, στον εξοπλισμό των οχημάτων εκτόξευσης και στην μυστική προώθησή τους στις καθορισμένες θέσεις για την εκτέλεση εκτοξεύσεων. 

 

Παράλληλα, η Αεροπορία εκπαιδεύεται στη φόρτωση πυρηνικών κεφαλών σε όπλα αεροσκαφών και στις πτήσεις προς τις καθορισμένες περιοχές για εκκίνηση αποστολής πυρηνικού πλήγματος στα δυτικά​.

Το πρώτο στάδιο των ασκήσεων ξεκίνησε τον Μάιο ως απάντηση στις δηλώσεις της Δύσης, όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 
 Το δεύτερο στάδιο, το οποίο περιελάμβανε και τη συμμετοχή της Λευκορωσίας, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, με τις ασκήσεις να αποσκοπούν στη διατήρηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων και του εξοπλισμού για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων​.