Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Περεσένκο: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχεται απειλές από την Μόσχα»



Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Περεσένκο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook προέβη σε μια ακόμη καταγγελία  όπως αυτές που κάνει συχνά πυκνά.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι οι Ρώσοι εκτοξεύουν  απειλές κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη για να τον εκφοβίσουν και να  σταματήσουν την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας για την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Περεσένκο  γράφει:

«Η απόφαση για Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία έχει εγκριθεί. Ο Τόμος επιβεβαίωνει την δημιουργία της νέας Εκκλησίας. Τώρα η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στις Εκκλησίες»

«Το Κράτος και ο Πρόεδρος έχουν κάνει την δουλειά τους. Ο Παναγιώτατος επίσης έπραξε σωστά την δουλειά του. Ίσως περισσότερο απ' όσο έπρεπε, δεδομένου της ισχυρής πιέσης και απειλών που έρχονται σ΄αυτόν από την πλευρά της Μόσχας» τονίζει επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Δεν είναι τυχαία αυτή η καταγγελία του Προέδρου της Ουκρανίας, αφού  ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος μόλις σήμερα στο κήρυγμά του κατά τη θεία λειτουργία που τέλεσε στον Ι. Ναό της Αγίας Τατιανής  είπε ότι «θα δημιουργηθεί μια ψεύτικη εκκλησία που θα υπηρετεί τον διάβολο».