Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

οικουμενικός πατριάρχης



Φανάρι: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ουκρανού πρόεδρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη..

Στο Φανάρι βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Χθες ο κ. Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.



Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος – Προσκύνησε το σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου – Οσίου Αγάθωνος στην αγιοτόκο Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ιεράς Μονής, που ο Προκαθήμενος της Πρωτόθρονης Εκκλησίας την επισκέπτεται.



Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Θράκη

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά Θέματα, η Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστί» μεταφέρεται από το σπίτι της, το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, στη Θράκη για να εμψυχώσει τους ακρίτες της Κομοτηνής και όλους τους Έλληνες.



Έτσι θα υποδεχθεί η Θράκη την Παναγία του Άξιον Εστι

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά Θέματα, η Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστί» μεταφέρεται από το σπίτι της, το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, στη Θράκη για να εμψυχώσει τους ακρίτες της Κομοτηνής και όλους τους Έλληνες.



Η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη στη σειρά “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί κατά την ομιλία του στα Θυρανοίξια του ναού του Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα και στην τηλεοπτική σειρά “Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό” μια παραγωγή του Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός η οποία προβλήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο και καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε ηλικίας.



Οικουμενικός Πατριάρχης από την Αγία Κυριακή Κοντοσκαλίου για Ουκρανία: «Προσευχόμεθα νυχθημερόν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος»

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε σήμερα, 7 Ιουλίου 2022, με την ευκαιρία της ιεράς μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Ναό της Κοινότητας Κοντοσκαλίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελος κ. Ιάκωβος.