Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 -

Πούτιν για Ουκρανία: «Έχουν λάθος προσέγγιση απέναντί μας – Καλό είναι να το καταλάβουν νωρίς»



Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, μίλησε για την λανθασμένη προσέγγιση των Ουκρανών απέναντι στη Ρωσία που μπορεί να αποβεί μοιραία για το Κίεβο, ενώ αναφέρθηκε και για την συνεργατική σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

«Όταν πρέπει να αποφασίσουμε κάτι, θα αποφασίσουμε […] αλλά είναι κυριαρχική απόφασή μας αν θα το εφαρμόσουμε, αν δεν το εφαρμόσουμε, αν το χρειαζόμαστε.

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν (σ.σ. οι Ουκρανοί) τη ματαιότητα μιας τέτοιας προσέγγισης στις σχέσεις με τη Ρωσία, τόσο καλύτερα θα είναι για τον καθένα, και ίσως, πάνω απ’ όλα, για τους ίδιους» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ρώσου προέδρου.

Επιπρόσθετα, ο κ.Πούτιν με αφορμή τη συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης στη διάρκεια της επίσκεψης του ίδιου στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούνιο, εστίασε στο άρθρο 4, το οποίο αναφέρει τα εξής:

 

«Αν ένα από τα μέρη δεχθεί ένοπλη επίθεση από οποιοδήποτε κράτος ή πολλά κράτη και ως εκ τούτου βρεθεί σε κατάσταση πολέμου, το άλλο μέρος θα παράσχει αμέσως στρατιωτική και άλλη υποστήριξη με όλα τα μέσα στη διάθεσή του».

Με τη Δύση να παρακινεί την Ουκρανία σε ένα μάταιο πόλεμο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν αρνήθηκε τη βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα, εξηγώντας όμως ότι «είναι θέμα της Μόσχας το πώς διαχειρίζεται τη ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής με την Πιονγκγιάνγκ».