Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 -

Τo PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα



To Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση αυτής της εβδομάδας στην τουρκική TUSAS στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Δύο δράστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα– πραγματοποίησαν την Τετάρτη την επίθεση με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα. Είκοσι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης.

Μέλος της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, που ονομάζεται Αλί Ορέκ, ‘είναι ήταν ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης, όπως είπε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια. «Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη, ο οποίος εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο TAI χθες. Ο προδότης αναγνωρίστηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ”, μέλος της “τρομοκρατικής” οργάνωσης PKK», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η HaberTurk μετέδωσε ότι ο άνδρας δράστης, που είχε γεννηθεί το 1992 στην περιοχή Beytüşşebap, ήταν μέλος του ΡΚΚ από το 2016.

Πώς έγινε η τρομοκρατκή επίθεση στην Άγκυρα

Μέλος του PKK ήταν και η γυναίκα που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με ανάρτηση του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, πρόκειται για τη Mine Sevjin Alçiçek.

«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της γυναίκας τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση στο TAI. Διαπιστώθηκε πως ήταν η Mine Sevjin Alçiçek, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Κατέστη σαφές ότι και οι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο TAI ήταν μέλη του PKK. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε από τα εδάφη μας την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη της χώρας μας. Για άλλη μια φορά εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Ο τουρκικός Τύπος σήμερα συνδέει την επίθεση με την πρόταση του ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικού εταίρου του προέδρου Ερντογάν, του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί υπό όρους ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αν αποκήρυσσε την ένοπλη δράση και διέλυε την οργάνωση.