Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέο επεισόδιο με τον γκουρού… ροκ σταρ στην Ινδία



Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε ένοχο έναν γκουρού –ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί ισχυρή επιρροή στους οπαδούς του μολονότι έχει καταδικαστεί για βιασμό– για τον φόνο ενός δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη δράση του.

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, 51 ετών, ο πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης αίρεσης Ντέρα Σάσα Σάουντα, η οποία έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2017 σε κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό δύο γυναικών. Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ταραχές μεταξύ των υποστηρικτών του και αστυνομικών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι.

Σήμερα, ο Σινγκ και τρία άλλα μέλη της αίρεσης κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραμ Τσάντερ Σατραπάτι. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι του, αφού η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

Για να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια του 2017 ο Σινγκ παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βίντεο, από τη φυλακή όπου κρατείται στο κρατίδιο Χαριάνα, ενώ αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν περικυκλώσει το δικαστήριο της πόλης Πανσκούλα.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο Σινγκ κατηγορείται επίσης ότι ενθάρρυνε 400 πιστούς να ευνουχιστούν για να «προσεγγίσουν τον Θεό».