Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ινδία



Ο πρωθυπουργός της Ινδίας συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι συνεχάρη σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας και ζήτησε να ενισχυθεί η «ειδική και προνομιακή» σχέση των δύο χωρών.



Iνδία: Εμπορική αμαξοστοιχία διένυσε 70 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίς οδηγό

Ένα τρένο-φάντασμα στην Ινδία, ακολούθησε μια ξέφρενη πορεία κάνοντας 70 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίς οδηγό.

Το τρένο, που μετέφερε πέτρες, ήταν καθ’ οδόν προς το Παντζάμπ με προορισμό το Τζαμού και οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι διέταξαν έρευνα μετά το απίστευτο περιστατικό που κάνει το γύρο του κόσμου.



Το «Χ» μπλόκαρε λογαριασμούς που σχετίζονταν με κινητοποιήσεις ινδών αγροτών

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ (Πρώην Twitter) ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από εντολή της ινδικής κυβέρνησης, κατέβασε ορισμένους λογαριασμούς και αναρτήσεις, που σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης, συνδέονται με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες αγροτών για τις χαμηλές τιμές πώλησης των καλλιεργειών τους.



Γεραπετρίτης από Νέο Δελχί: Θέλουμε να γίνουμε η πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ

Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC), να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων, το οποίο πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί.



Φρούριο το Δελχί, συγκρούσεις αστυνομίας και αγροτών – Χιλιάδες αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ινδία λόγω φτώχειας

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ινδίας έκαναν χρήση δακρυγόνων σήμερα, για να εμποδίσουν χιλιάδες αγρότες που θέλουν να φτάσουν στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, για να διαδηλώσουν μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.



Ινδία: Περιστέρι ήταν φυλακισμένο για 8 μήνες ως ύποπτο για κατασκοπεία

Η Ινδία απελευθέρωσε ένα περιστέρι, το οποίο παρέμενε… φυλακισμένο επί οκτώ μήνες ως ύποπτο για κατασκοπεία, καθώς το ζώο τελικά αθωώθηκε, έγινε σήμερα γνωστό από την Peta, την οργάνωση για την υπεράσπιση των ζώων.