Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

καφές



Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζητά η Ελληνική Ένωση Καφέ

Το αίτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ έθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.



Ποιος είναι ο πιο υγιεινός καφές;

Η κατανάλωση καφέ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της εγρήγορσης, της συγκέντρωσης και της μνήμης και η μείωση του κινδύνου για ορισμένες χρόνιες ασθένειες.

Ο μαύρος καφές είναι ένα μικρό θαύμα.



Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Αναμφίβολα, ο καφές είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται και είναι πολλοί εκείνοι που τον καταναλώνουν μόλις ξυπνάνε. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν πως δεν κάνει να τον πίνουν μόλις ξυπνάνε.



Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Cancer.

Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι πάσχοντες με καρκίνο του εντέρου διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου αν πίνουν δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

 

«Έρχονται» αυξήσεις στην τιμή του καφέ – Τα σενάρια λόγω του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού

Η ένωση των βιομηχάνων καφέ στη Γερμανία, προειδοποιεί πως τιμή του καφέ στην Ευρώπη θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα, καθώς η προμήθεια δεν θα είναι πλέον εγγυημένη από το επόμενο έτος, ως αποτέλεσμα ενός νέου κανονισμού της ΕΕ σε σχέση με τις αλυσίδες εφοδιασμού χωρίς αποψίλωση των δασών.