Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024 -

Βούτσης: Μπαίνει στην ατζέντα η συνδιάσκεψη για το χρέος



Μία ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος μπαίνει σιγά – σιγά στην ατζέντα, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ελληνική ραδιοφωνία.

Ο κ. Βούτσης, σημείωσε ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, προέρχονται βασικά από το ΔΝΤ και έχουν σχέση με την ελλιπή αυτοκριτική που έχει κάνει το Ταμείο για όλη τη «θεραπεία» που προκρίθηκε για τη χώρα, με δραματικές κοινωνικές συνέπειες, αλλά κυρίως με τη διαφορετική στρατηγική σε σχέση με την Ευρώπη.

«Σήμερα δηλαδή είμαστε μάρτυρες και θύματα αυτής της διαφορετικής προσέγγισης ανάμεσα στους δύο πόλους» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Κληθείς ο πρόεδρος της Βουλής να σχολιάσει σενάρια που κάνουν λόγο για «προσωρινότητα» της σημερινής κυβέρνησης είπε ότι πέντε μήνες μετά τις εκλογές είναι ανόητο να μπαίνουμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις και πρόσθεσε ότι «αυτά τα πράγματα είναι διχαστικά και μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα για την ίδια τη χώρα. Όσο οι διεθνείς παράγοντες βλέπουν μια προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας, μπορούν να θεωρούν ότι η χώρα μας είναι αδύναμη και μπορούν να της επιβάλλουν λύσεις» τόνισε.