Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσίπρας: Θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία



Θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι παράλληλα με τη συντήρηση στη Θεσσαλονίκη, υπήρχε πάντα και ένα προοδευτικό ποτάμι και σημείωσε ότι εδώ διακυβεύεται η σύγκρουση ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

"Εδώ σήμερα βλέπω μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, μια πλατιά συσπείρωση και καλωσορίζω όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό του Χρήστου Γιαννούλη και δεν προέρχεστε από αυτό που κάποιοι λένε μήτρα τη Αριστεράς, δεν προέρχεστε από το ΚΚΕ, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου", είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε εδώ είναι το σπίτι σας, μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία, μια Μακεδονία ανοικτή, δημοκρατική και κοινωνική".

Αναφερόμενος στην επίσης παρούσα υποψήφια δήμαρχο, Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι αυτή η μάχη έχει ως επίκεντρο και τη Θεσσαλονίκη. "Δίνουμε τον αγώνα της προόδου", σημείωσε.

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια πατριωτική προσπάθεια που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την οποίοι κάποιοι που την κυβέρνησαν για χρόνια έλεγαν κάθε φορά από αυτό το βήμα του Βελλίδειου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η "συμπρωτεύουσσα", όμως την οδηγούσαν να είναι η "μεγάλη φτωχομάνα" χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες, χωρίς στήριξη των νέων και των περιθωριοποιημένων κοινωνικά.