Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Θαλασσινά από βραβευμένους Σεφ για το δείπνο του Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο



Τα θαλασσινά θα κυριαρχούν στο δείπνο που θα παραθέσει το Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Ρεπορτάζ Πέπη Οικονομάκη

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνουν στο Προεδρικό και βοηθούν στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής.

Οι δύο σεφ θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδαμε βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο θα προσφέρουν γλυκό με κάστανα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε μέσω… μυστικών υπηρεσιών τι φαγητό του αρέσει κι εάν υπάρχουν κάποια φαγητά τα οποία δεν τρώει είτε επειδή δεν του αρέσουν , είτε επειδή έχει κάποια αλλεργία σε αυτά.

 

Η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό και τρώει τα πάντα! Τώρα αν αυτή η απάντηση ήταν αληθινή ή αν ειπώθηκε μόνο και μόνο επειδή ο Ομπάμα δε θα βάλει μπουκιά στο στόμα του από το φόβο συνωμοσίας να τον δηλητηριάσουν, είναι ένα άλλο θέμα...

 

Πάντως τα εκλεκτά αυτά εδέσματα θα ήταν μια σημαντική αλλαγή στη διατροφή του Αμερικανού προέδρου που όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες των αμερικανών παπαράτσι είναι εθισμένος στο junk food!