Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Προεδρικό Μέγαρο



Οι ευχές της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Πρωτοχρονιά με την πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία

Ευχές με την πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία αντάλλαξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως κάθε χρόνο.



Η Κυριακή της Ορθοδοξίας την ώρα που ο Ελληνισμός πενθεί..

«Αὕτη ἡ πίστις τῶν ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν οἰκουμένην ἐστήριξεν.». Αυτό λέγεται με έμφαση στο το Συνοδικό της Ορθοδοξίας της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως που διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας.



Κυριακή της Ορθοδοξίας: Η Προεδρία της Δημοκρατίας τιμά την Ορθοδοξία – Το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο..

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Θρίαμβος της ορθοδόξου πίστεως, με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.



Με το... Λεμονάκι μυρωδάτο, την Ψαροπούλα και ένα κινεζικό τραγούδι υποδέχθηκαν τον Σι Τζιπίνγκ στο Προεδρικό Μέγαρο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον κινέζο πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ, αφού κατά την άφοξή του τον υποδέχθηκε η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Τα παιδιά τραγούδησαν το Λεμονάκι μυρωδάτο, την Ψαροπούλα και ένα κινεζικό τραγούδι - το Γιασεμί. Προφανώς χρειάστηκαν πολλές πρόβες, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσίασε.



45η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας - Όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο

Μήνυμα ενότητας σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των εθνικών μας θεμάτων απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στη δεξίωση για την 45η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, που άνοιξε με τον Εθνικό Ύμνο από την παιδική ορχήστρα της Λυρικής και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, πολιτικών αρχηγών, υπουργών



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός με τους παιδικούς του φίλους στο πλάι του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο πρωθυπουργός της Ελλάδας και στο πλάι του εκτός από την οικογένειά του είχε και τους επιστήθιους φίλους, με τους οποίους κάνει παρέα από τότε που ήταν ακόμα μαθητές στο Κολέγιο Αθηνών.