Σάββατο 12 Απριλίου 2025 -

θαλασσινά



Σουβλάκια σολομού

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή  για θρεπτικά και γευστικά σουβλάκια σολομού «γεμάτα» ωμέγα-3 λιπαρά.

Υλικά για 12 σουβλάκια:

500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

12 ξυλάκια για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο



Πέντανόστιμα μπιφτέκια τόνου

Για να φάτε με ευκολία τον τόνο σας!

Υλικά

3 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό

2 αυγά

2κ.γ. χυμό από λεμόνι

10κ.σ. γαλέτα

3κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

3κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση



Καθαρή Δευτέρα - Περίοδος Σαρακοστής: Οι οδηγίες από τον ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές

Οδηγίες εξέδωσε ο ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για την αγορά, προμήθεια και συντήρηση των τροφίμων που καταναλώνουν την περίοδο της Σαρακοστής.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και τον χειρισμό τροφίμων που καταναλώνονται τη συγκεκριμένη περίοδο.



Εντοπίστηκαν επικίνδυνα μικροπλαστικά σε έξι είδη θαλασσινών

Νέα μελέτη φανερώνει την παρουσία μικροπλαστικών σε έξι είδη ψαριών και θαλασσινών που καταναλώνονται συχνά από τον άνθρωπο.

Τα μικροπλαστικά (κομμάτια πλαστικού με διάμετρο μικρότερη από 5 χιλιοστά, αόρατα με γυμνό μάτι) έχουν συνδεθεί με τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, όπως ο καρκίνος.



ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών κατά τη διάρκεια της νηστείας

Ο ΕΟΔΥ, με αφορμή τη νηστεία της Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της οποίας πολλοί επιλέγουν να μην καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά, αλλά τροφές όπως δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, μαλάκια και οστρακοειδή, εξέδωσε χρήσιμες συμβουλές.



Έτσι θα καταλάβετε αν τα θαλασσινά είναι φρέσκα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή των νηστίσιμων τροφίμων.

 Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές).

Τα θαλασσινά αυτά διατίθενται νωπά, κατεψυγμένα ή αποψυγμένα. Στα νωπά προσέξτε τα εξής: