Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στο δικαστήριο μεταφέρονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί



Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης αναμένεται να μεταφερθούν από λεπτό σε λεπτό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από την τουρκική στρατοχωροφυλακή την 1η Μαρτίου, προκειμένου -όπως αναφέρουν πληροφορίες- να δώσουν στις τουρκικές αρχές τους κωδικούς PIN των κινητών τους. 

Η αιφνιδιαστική μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα δικαστήρια της Αδριανούπολης, γίνεται ανήμερα της συμπλήρωσης 20 ημερών από τη σύλληψη του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

 

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που διακινούνται από Τούρκους δημοσιογράφους ότι το δικαστήριο θα ζητήσει από τους δύο Έλληνες να παραδώσουν τα μυστικούς αριθμούς PIN που ξεκλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα, θα πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη ότι οι τουρκικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να τραβήξει η ιστορία σε μάκρος.  

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ενώ τα κινητά τους είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα. 

Μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. 

Η πρώτη αίτηση των δύο Τούρκων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε στις 5 Μαρτίου. Με βάση την  τουρκική νομοθεσία νέα ένσταση των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να υποβληθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 5 Απριλίου, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως το κατηγορητήριο.