Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 -

Στις εκπτώσεις ποντάρουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης



Την περίοδο των εκπτώσεων, περιμένουν οι έμποροι του Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανακάμψουν καθώς ο τζίρος των Χριστουγέννων ήταν χαμηλότερος των προσδοκιών τους.

«Οι έμποροι επιδιώκουν τουλάχιστον να βάλουν στην τσέπη τους τα ποσά που διέθεσαν προκειμένου να αγοράσουν τα εμπορεύματα» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης, και εκτίμησε ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με ποσοστό άνω του 50%. 

Την ίδια ώρα όμως, σημειώνει, η αγοραστική δύναμη των ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί δραματικά και έτσι σχολιάζει: «Μπορεί οι έλληνες καταναλωτές να κινούνται στην πόλη, αλλά ελάχιστοι εξ αυτών κρατούν σακούλες».

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ τόνισε ότι αρνητικά για την αγορά επιδρά και το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες κάθε χρόνου, παραδοσιακά οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να πήρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην Εφορία και το ρήγμα στις οφειλές των επιχειρήσεων βαθαίνει.

Πάντως, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την ανακούφισή του για την αυξημένη ροή επισκεπτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τα Βαλκάνια και την Τουρκία, σημειώνοντας ότι «αυτοί σώζουν την κατάσταση στις γιορτές»

Σχολιάζοντας σχετικά  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια, με στόχο να «ενισχυθεί» ο οδικός τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Τόνισε, επίσης, ότι η προσέλευσή τους ευνοεί τη Χαλκιδική, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι πληρότητες στα καταλύματα να καταγράφονται ικανοποιητικές, λόγω και των ανταγωνιστικών τιμών που προσφέρονται, σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.