Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 -

Παναγούλης: Ο Καλογρίτσας δεν έχει να πάρει ούτε χαρτομάντηλο για τον ιδρώτα του



Κόκκινο χτυπάει η ένταση στη Βουλή κάθε φορά που ακούγεται το όνομα του κ. Καλογρίτσα.

Ένα ακόμα επεισόδιο προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα, υποστήριξε ότι η υπόθεση Καλογρίτσα θα αποδειχθεί μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτό των Κοσκωτά και Τσοχατζόπουλου:

"Ο Καλογρίτσας δεν έχει να αγοράσει χαρτομάντηλο να σκουπίσει τον ιδρώτα του" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης.

Τη στιγμή εκείνη στα υπουργικά έδρανα βρισκόταν μόνο ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος έβαλε τα γέλια προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο:

"Να μη γελάτε. Εσείς τον κάνατε καναλάρχη τον Καλογρίτσα κι έχετε το θράσος και γελάτε; Λουστείτε τον τώρα" φώναξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος με αποτέλεσμα ο κ. Τσιρώνης να σηκωθεί όρθιος και να αρχίσει να φωνάζει στον κ. Κωνσταντινόπουλο πως "ο Καλογρίτσας είναι δικό σας δημιούργημα" .

Στον καυγά δεν ήταν δυνατόν να μην μπει ο παριστάμενος Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος βλέποντας τον κ. Τσιρώνη να διαμαρτύρεται όρθιος φώναξε και αυτός "Κάτσε κάτω ρε. Έχεις το θράσος και μιλάς". Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με τον κ. Παναγούλη να ξαναπαίρνει τον λόγο και απευθυνόμενος πλέον στον κ. Τσιρώνη να του λέει:

"Κύριε Υπουργέ μου θυμίζετε έναν οικολόγο ο οποίος έδινε μάχη κατά του κυνηγιού ζώων για να φτιαχτούν γούνες και την ίδια ώρα πήγαινε στο γουναράδικο απαιτώντας γούνα από 42 διαφορετικά ζώα. Τα ίδια κάνει και ο κ. Τσακαλώτος για το Ελληνικό.