«Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που βοήθησε για το μικρό μας ΡΑΦΑΗΛ. Ευχαριστούμε την Μονάδα Παίδων ΠΑΓΝΗ που έδωσαν ό,τι είχαν για το παιδί μας, γιατρούς -νοσηλευτές - Παιδιατρική κλινική- νευροχειρουργούς. Ευχαριστούμε το 34ο Δημοτικό Σχολείο περιοχής Γιόφυρου - Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν στην κηδεία του παιδιού μας και για τις δωρές που έγιναν στην μνήμη του λατρευτού Ραφαήλ μας.
Οικογένεια Εμμανουήλ Μπουμάκη και Σοφίας Βατσινάκη», αναφέρει το μήνυμα των γονιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Ραφαήλ κηδεύτηκε στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε κλίμα οδύνης. Ο 11χρονος “πάλευε” για δύο χρόνια περίπου για να ζήσει, όμως δεν τα κατάφερε… Τον Δεκέμβριο του 2014 το άτυχο παιδί είχε διαγνωσθεί με ένα σπάνιο μικρόβιο, το οποίο προσέβαλε τον εγκέφαλο του. Η διάγνωση ήταν εγκεφαλοπάθεια από μικρόβιο (BartonellaQuintana). Στο πλευρό του εκτός από τους γονείς και του συγγενείς του ήταν μια ολόκληρη κοινωνία που είχε ευαισθητοποιηθεί με την περίπτωσή του μικρού Ραφαήλ.
Μάλιστα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος” είχε ξεκινήσει προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και να βοηθηθεί η οικογένεια, προκειμένου ο μικρός Ραφαήλ να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Δυστυχώς όμως ο Ραφαήλ δεν τα κατάφερε λόγω επιπλοκών που υπέστη ο εξασθενημένος οργανισμός του.