![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articles/sxolio-kina-xrimatistirio-agores.jpg?itok=jvksye5B)
Άνοδο σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές, για έκτη συνεχή ημέρα, λόγω των ισχυρών επιδόσεων των τραπεζικών τίτλων.
Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε 0,44% στις 3.447,84 μονάδες,ενώ και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,43% στις 11.695 μονάδες.
Αξιολόγα κέρδη κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές. Στήριξη στον κλάδο προσέφερε η ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή ότι η Κίνα θα ανοίξει περισσότερο στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε ξένες επενδύσεις.
Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε άνοδο κατά 0,31% στις 1.906,44 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών και στα δύο χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 596,5 δισ. γιουάν (περίπου 89,9 δισεκ. δολάρια) από τα 567,9 δισ. γιουάν την Παρασκευή.