Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κινα



Μπλίνκεν: «Θα δυσκολευόταν η Ρωσία στην Ουκρανία χωρίς κινεζική υποστήριξη»

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι μετέφερε στην Κίνα τις ανησυχίες του για την υποστήριξη που παρέχει στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν πιο «δύσκολη» χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου.



Η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να είναι «εταίροι, όχι αντίπαλοι», λέει ο πρόεδρος Σι στον Μπλίνκεν

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, είπε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως οι δύο χώρες πρέπει «να είναι εταίροι, όχι αντίπαλοι», ακόμη κι αν «πολλά προβλήματα» επιμένουν, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.



Το Πεκίνο καλεί το Βερολίνο να αντιδράσει σε προσπάθειες υπονόμευσης των διμερών σχέσεων μετά τις κατηγορίες για κατασκοπεία

Η Κίνα κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να παραμείνει σε εγρήγορση εναντίον προσπαθειών να υπονομευθούν οι διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συλλήψεις στη Γερμανία υπόπτων για κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας.



Κίνα: Επιστήμονες ανέπτυξαν εξέταση αίματος που ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου

Επιστήμονες στην Κίνα, ανέπτυξαν μια εξέταση αίματος η οποία με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την εξέταση που χρειάζεται μία σταγόνα αίματος, σε υγιείς και σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, το παχύ έντερο και το στομάχι.



Γερμανία: Συνελήφθη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεργάτη του ευρωβουλευτή του δεξιού κόμματος «Εναλλακτική για Γερμανία», Μαξιμίλιαν Κραχγια, για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.



Formula 1: Ο Λάντο Νόρις πήρε την πρωτιά στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές της Κίνας

Ο Βρετανός πιλότος της McLaren, Λάντο Νόρις κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές ενόψει του αγώνα Σπριντ που θα διεξαχθεί στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Εκμεταλλευόμενος την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε στην πίστα της Σανγκάη, ο νεαρός οδηγός κατέκτησε την pole position, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, Λιούις Χάμιλτον.