Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024 -

Ισραηλινός έπεσε θύμα κλοπής στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 70.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων



Στη σύλληψη τριών ατόμων που έκλεψαν ένα τσαντάκι με αντικείμενα που κοστολογούνται πάνω από 70.000 ευρώ, μέσα σε εμπορικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα οι δράστες δεν έμειναν μόνο εκεί καθώς στη συνέχεια τον εκβίαζαν για να του το επιστρέψουν.
Το 54χρονο θύμα με καταγωγή από το Ισραήλ, κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, μέσα σε κατάστημα ρούχων επί της οδού Τσιμισκή, στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται πως την ώρα που δοκίμαζε ρούχα, ένας εκ των τριών βρήκε την ευκαιρία και άρπαξε το τσαντάκι που είχε μαζί του χωρίς το θύμα να το καταλάβει και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με το θύμα το τσαντάκι περιείχε 500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα μεγάλης αξίας, όπως δαχτυλίδια και διαμάντια αξίας άνω των 40.000 ευρώ, μια διαμαντένια αλυσίδα πολύ μεγάλης χρηματικής αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Από τη στιγμή της ειδοποίησης της ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ συγκροτήθηκε ένα οργανωμένο σχέδιο εντοπισμού και σύλληψης των δραστών. Η σύλληψή τους έγινε από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων, αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις άντρες που συνελήφθησαν, είναι δύο αλλοδαποί από την Αρμενία 45 και 44 ετών και ένας άντρας από τη Γεωργία 43 ετών.

Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για κλοπή και εκβιασμό από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ το τσαντάκι με όλο το περιεχόμενό του βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.