Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ισραήλ



Χαμάς: Επτά άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ανθρωπιστική βοήθεια

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι επτά άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα στη Λωρίδα της Γάζας στην προσπάθειά τους να συλλέξουν την ανθρωπιστική βοήθεια που είχαν ρίξει αεροπλάνα στον παλαιστινιακό θύλακα.



H Κίνα στηρίζει το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ και ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα

Ότι στηρίζει το νέο σχέδιο απόφασης που θα τεθεί προς ψήφιση αργότερα, σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ζητεί «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανακοίνωσε η Κίνα.

«Η Κίνα στηρίζει αυτό το προσχέδιο απόφασης και συγχαίρει την Αλγερία και τις άλλες αραβικές χώρες για τη σκληρή τους δουλειά», δήλωσε ο Λιν Ζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.



Απειλές των Χούθι κατά της Σαουδικής Αραβίας για να μην υποστηρίξει τις αμερικανικές επιθέσεις

Απειλές κατά της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσαν οι Χούθι, προειδοποιώντας την να μην υποστηρίξει τα αμερικανικά πλήγματα.



Το Ισραήλ ανακοίνωσε την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, προσωπικότητα της άκρας δεξιάς και υπέρμαχος του εβραϊκού εποικισμού της Δυτικής Όχθης.



Στο Κάιρο ο Μπλίνκεν για να συζητήσει το ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

 Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε σήμερα στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με Άραβες αξιωματούχους προκειμένου να πιέσουν για την κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι η χώρα του δεν θα σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.



ΟΗΕ: «Έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Γάζα»

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων.