Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επικός γάμος στην Κρήτη, με δεκάδες Βαυαρούς. Έλουσαν το γαμπρό με 200 κιλά ρύζι



Αυτός ο γάμος που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο στην Κρήτη ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος. Ο Δημήτρης και η Μαρία παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια οι φίλοι του ζευγαριού είχαν μία έκληξη για τον γαμπρό.

Τον περίμεναν έξω από την εκκλησία και τον «έλουσαν» με 200 κιλά κιλά ρύζι που είχαν φέρει σε τσουβάλια! Ο γαμπρός παρέμεινε… ψύχραιμος και χαμογελαστός και το γλέντι του γάμου συνεχίστηκε μέχρι το πρωί. Στα επίμαχα στιγμιότυπα βλέπουμε τη νύφη να στέκεται λίγο πιο πίσω και να παρακολουθεί τις εικόνες.

Το ζευγάρι ζει χρόνια στο εξωτερικό και έχει κάνει δεσμούς με ανθρώπους της Nότιας Γερμανίας που δεν θα μπορούσαν να μην παραβρεθούν στις χαρές τους, στην Κρήτη.

Έτσι λοιπόν δεκάδες Βαυαροί βρέθηκαν στα Ζωνιανά και έδειξαν στους καλεσμένους, χορούς και έθιμα της περιοχής τους.

Μάλιστα φόρεσαν και την παραδοσιακή βαυαρική στολή που περιλαμβάνει τα ανδρικά Trachten, δηλαδή τα κοντά σακάκια με τα κοκάλινα κουμπιά και τα γυναικεία Dirndl, τα φαρδιά φορέματα με τη στενή μέση.

Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Εκτός από το κρασί και τη ρακί, έρεε άφθονη και η μπύρα. Τη σκυτάλη πήραν τα κρητικά συγκροτήματα με ντόπιους και επισκέπτες να χορεύουν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.