Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αυγα



Προσοχή στα vegan τρόφιμα αν πάσχετε από αλλεργία στο γάλα ή τα αυγά

Ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που προορίζονται για χορτοφάγους πρέπει να δίνουν όσοι πάσχουν από αλλεργία σε τρόφιμα όπως το γάλα, τα αυγά ή τα ψάρια.

 

Πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά την συσκευασία τους, διότι ενδέχεται να περιέχουν ίχνη από το αλλεργιογόνο που σας δημιουργεί πρόβλημα.



Πέντε τροφές που πρέπει να τρώτε για να πάρετε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μεταξύ άλλων, δυναμώνει το σκελετό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, αφού τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.



Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την εβδομάδα

Βραστό, ποσέ ή σε ομελέτα, με όποιον τρόπο κι αν σας αρέσει το αυγό, είναι μια υπερτροφή που υπάρχει σε κάθε σπίτι και μπορούμε εύκολα να την εντάξουμε σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. Εάν είστε κι εσείς λάτρεις του αυγού και είναι η πηγή πρωτεΐνης που προτιμάτε, πιθανότατα αναρωτιέστε πόσο συχνά μπορείτε να το καταναλώνετε.



Πόσα αβγά κάνει να τρώμε την ημέρα;

Τα αυγά αποτελούν μία από τις πιο εύκολες λύσεις όταν θέλουμε ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ, ενώ είναι και η πρώτη μας σκέψη όταν θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερη γεύση και πρωτεΐνη σε μια σαλάτα. Ο κίνδυνος της αυξημένης χοληστερίνης όμως καραδοκεί και δεν μπορούμε παρά να αναρωτήθούμε «Πόσα αβγά μπορούμε να τρώμε τελικά κάθε μέρα;».

 

Έθιμα του Πάσχα και συμβολισμοί - O χάσκας και το κόκκινο αυγό

Την αυλαία των εθίμων ανοίγει πανηγυρικά ο Χάσκας το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς, πριν έρθει η Καθαρά Δευτέρα και αρχίσει η μεγάλη νηστεία. «Τα παιδάκια και οι μεγάλοι μαζεύονται γύρω από έναν σοφρά, ένα χαμηλό κυκλικό τραπεζάκι στο σπίτι. Ο παππούς παίρνει έναν πλάστη, έχει βράσει αυγά, καθαρίζει ένα από αυτά και το δένει σε μια κλωστή.