Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Τένις: Πρώτος στον κόσμο και στο Παρίσι ο Μάρεϊ



Με την πρώτη θέση στο Masters του Παρισιού γιόρτασε την άνοδό του στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Άντι Μάρεϊ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του 29χρονου Σκωτσέζου.

Ο Ολυμπιονίκης Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και Λονδίνο (2012) συνάντησε μεγάλη αντίσταση αλλά νίκησε τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ με 6-3, 6-7, 6-4 και κατάκτησε το BNP Paribas Masters, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

 

Αυτός ήταν ο τέταρτος κατά σειρά τίτλος για τον Μάρεϊ, που έγινε ο πρώτος Βρετανός τενίστας στην ιστορία ο οποίος θα βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, εκτοπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς ύστερα από 122 συνεχείς εβδομάδες παραμονής του στο νούμερο 1.

Ένα όνειρο καριέρας έγινε λοιπόν πραγματικότητα για τον Μάρεϊ, τον πολύ σημαντικό αυτό Βρετανό τενίστα και μέλος του περίφημου Big 4. Ο Μίλος Ράονιτς που ήταν αντίπαλός του στα ημιτελικά αποσύρθηκε, αλλά ακόμη κι αν είχε χάσει ο Βρετανός, δεν θα άλλαζε τίποτα.

Με τρεις τίτλους Grand Slam, δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και νούμερο 1 στον κόσμο, ο Μάρεϊ δικαίως κατατάσσεται πλέον μεταξύ των σημαντικότερων παικτών στην ιστορία του τένις.

Ο Τζόκοβιτς έχασε την πρωτιά στο world ranking list ύστερα από 2,5 χρόνια, αλλά αυτό ήταν λογικό και αναμενόμενο μετά τις κακές εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της φετινής περιόδου.

Σε αυτό το διάστημα ο Σέρβος έπρεπε να υπερασπιστεί την πρώτη θέση σχεδόν σε κάθε τουρνουά, δεν το έκανε και κάτι που τον Ιούνιο φάνταζε απίθανο έγινε πραγματικότητα.