Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

παρίσι



Έτοιμη να στείλει συστοιχία Crotale για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι η Ελλάδα

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν διαψεύσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα θα παραχωρήσει στην Ουκρανία το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S 300, παρά τις έντονες πιέσεις  που δέχονται από συμμαχικές χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση.



Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη χθες στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.



Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μακρόν μιλά για το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η τελετή έναρξης

Εκατό ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει σε ό,τι αφορά την τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη στις όχθες του Σηκουάνα, αν και παρουσίασε για πρώτη φορά «σχέδια Β και Γ» σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής.



Παρίσι: Συνδικάτο απειλεί με απεργία στο δημόσιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Το γαλλικό συνδικάτο CGT ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προειδοποίηση για απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στο διάστημα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η οποία καλύπτει συνεπώς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) και των Παραολυμπιακών Αγώνων (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), θέτοντας εν αμφιβόλω τη διοργάνωση του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.



Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από επίθεση που δέχθηκε κοντά σε σχολείο

Ένας 15χρονος στη Γαλλία, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από «υπερβολικά βίαιη» επίθεση που δέχθηκε χθες, Πέμπτη, κοντά στο γυμνάσιο που φοιτά στην περιοχή του Παρισιού.



Παρίσι: 66 συλλήψεις κατά τη διαδήλωση αγροτών στην Αψίδα του Θριάμβου

Εξήντα έξι άτομα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Παρίσι μετά τον αιφνίδιο αποκλεισμό από αγρότες της Αψίδας του Θριάμβου με μπάλες από σανό και τρακτέρ, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.