21
Οκτωβρίου
2016
- 21:00
Τελευταία τροποποίηση στις 21 Οκτωβρίου, 2016 - 21:03
Προστατευτικοί παράγοντες
- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο
- Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο
- Ψάρια
- Τσάι
- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ
- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους
- Λαχανικά: κρεμμύδια
- Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori
- Κίτρινα κρεμμύδια
Παράγοντες κινδύνου
- Κάπνισμα
- Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου
- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος
- Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως
- Υψηλή κατανάλωση αλατιού