Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2025 -

καρκίνος στομάχου



Ντομάτα: Το θαυματουργό λαχανικό κατά του καρκίνου του στομάχου

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύουν διαδικτυακά στην επιθεώρηση Journal of Cellular Physiology, δύο ποικιλίες ντομάτας της νότιας Ιταλίας (Σαν Μαρτσάνο και Κορμπαρίνο) είναι δυνατό να αναχαιτίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, αφού φάνηκε πως επηρεάζουν θεμελιώδεις διεργασίες στο εσωτερικό των κυττάρων κατά τρόπο που αυτά οδηγούνται στον θάνατο.



Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου

Προστατευτικοί παράγοντες

 

- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο

 

- Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο

 

- Ψάρια

 

- Τσάι

 

- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ

 

- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους

 

- Λαχανικά: κρεμμύδια