Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Τηγάνισμα



Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στο τηγάνισμα είναι το λάδι που πετάγεται.

 

Υπάρχει τρόπος, όμως, να το αποφύγετε κάνοντας μια συγκεκριμένη διαδικασία.



Το κόλπο για μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα

Είναι μια απλή λύση που θα σας βοηθήσει πολύ.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνει την ώρα που τηγανίζουμε είναι ότι πετάγεται το λάδι γύρω στην κουζίνα ή ακόμη και πάνω μας.



Τηγάνισμα: Τι πρέπει να προσέχετε στο λάδι που χρησιμοποιείτε!

Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνετε.



Τι να κάνεις με το λάδι από το τηγάνισμα

Αν το τηγάνισμα είναι ένας συχνός τρόπος μαγειρέματος στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι ότι, έχεις έρθει πολλές φορές «αντιμέτωπη»  με το εναπομείναν χρησιμοποιημένο λάδι στο τηγάνι.



Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα. Ποια να αποφεύγετε

Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξετε λίπη και έλαια για μαγείρεμα. Αλλά εκτός από το αν είναι υγιή στην φυσική τους κατάσταση, πρέπει να αναλογιστείτε αν τα έλαια (και λίπη γενικώς) που χρησιμοποιείτε παραμένουν υγιεινά για εσάς και αφότου τηγανίσετε.



Έτσι δεν θα ξαναπεταχτεί το λάδι όταν τηγανίζετε

Κάθε φορά που θέλετε να τηγανίσετε κάτι ο φόβος σας είναι μήπως πεταχτεί το λάδια στα ρούχα σας ή την ποδιά σας ή ακόμα χειρότερα στο δέρμα σας!

Για να μην ζείτε με το άγχος, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να πάθετε ζημιά, είναι να ρίξετε λίγο αλάτι στο τηγάνι πριν κάψει το λάδι.

Δοκιμάστε το και θα δείτε πως λειτουργεί!