Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Στη μεγάλη αγορά των οικονομικών smartphones στοχεύει η Coolpad



Η κινεζική Coolpad συστήνεται στην ελληνική αγορά με δυο προσιτά smartphones, στοχεύοντας στη μεγάλη πίτα των συσκευών με τιμή κάτω από τα 200 ευρώ –υπολογίζεται πάνω από το 70% του συνόλου σε τεμάχια.

H Coolpad ιδρύθηκε το 1993 και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από το 2004. Με βάση τους όγκους πωλήσεων, βρίσκεται στην έβδομη θέση των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, διαθέτοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό white label συσκευών, οι οποίες λανσάρονται με διαφορετικά ονόματα για λογαριασμό τρίτων.

Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσουν τα Coolpad Porto και Modena, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία σχεδιάστηκαν για να ικανοποιούν ταυτόχρονα την ανάγκη για ξεχωριστό ντιζάιν, ταχύτητα και προσιτή τιμή.

Το Porto θα διατίθεται στα 149 ευρώ. Έχει οθόνη 4,7 ιντσών και το καινοτόμο περίβλημά του είναι κατασκευασμένο από σπόρους κάσιους, έτσι ώστε να απωθεί τις δαχτυλιές. Το ζευγάρι των φωτογραφικών αισθητήρων είναι τυπικό για την κατηγορία: 8 MPixels με LED φλας πίσω και 5 MPixels μπροστά. Υποστηρίζει σύνδεση σε 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και θα είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.
 
Το Modena (στα 179 ευρώ) έχει οθόνη 5,5 ιντσών, είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο 64-bit επεξεργαστή της Qualcomm και Adreno 306 GPU. Είναι dual SIM, συνδέεται σε 4G δίκτυα και ενσωματώνει μπαταρία 2.500 mAh.  Θα διατίθεται σε μαύρο, λευκό και χρυσό χρώμα.