
Oπως σε όλα τα πράγματα έτσι και εδώ, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το πιο απλό, εύκολο και γρήγορο φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν δώσεις σημασία σε δυο-τρία πράγματα.
Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο.
* Προτίμησε όσο το δυνατό πιο φρέσκα αβγά. Θα δώσουν πιο «σφιχτό» αποτέλεσμα.
* Για το τηγάνισμα χρησιμοποιείς ιδανικά ελαιόλαδο. Αν θέλεις πιο αρωματικό αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο της επιλογής σου. Είναι καθαρά θέμα γούστου.
* Μην κάνεις υπερβολές στη λιπαρή ουσία που θα χρησιμοποιήσεις. Αν επιλέξεις ελαιόλαδο, 2-3 κουτ. σούπας είναι αρκετές, ενώ βούτυρο δεν θα χρειαστείς περισσότερες από 1 κουτ. σούπας.
* Αν θέλεις πιο «κριτσανιστό» αποτέλεσμα στο ασπράδι, τηγανίζεις το αβγό για μισό λεπτό περίπου -όχι παραπάνω- σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ο κρόκος έτσι θα είναι πιο χυμώδης.
* Τηγάνησε τα αβγά σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος αλλά το ασπράδι όταν μαγειρευτεί θα έχει πιο απαλή υφή και ο κρόκος θα είναι τέλεια μαγειρεμένος.
* Για να μην κολλήσει το αβγό στο σκεύος, ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού το ρίξεις στο τηγάνι, πέρνα πολύ προσεκτικά ένα κουτάλι ακριβώς κάτω από το αβγό.
* Σκέπασε το τηγάνι και κράτα το καπάκι μέχρι το ασπράδι να στερεοποιηθεί. Εναλλακτικά μπορείς να περιχύνεις το αβγό με λάδι όσο τηγανίζεται.
* Σερβίρεις ιδανικά ραντίζοντας με μερικές σταγόνες αρωματικού φρέσκου ελαιόλαδου, πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύεις με φρέσκο, ζυμωτό ψωμί για τις περίφημες βούτες.