Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Μην κάνετε αυτά τα λάθη όταν λούζετε τα μαλλιά σας



Όταν βιάζεστε να βγείτε από την πόρτα για ένα σημαντικό ραντεβού, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βιαστείτε να κάνετε ένα ντους και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην βρέξετε σωστά τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε.

Μπορεί, επίσης, να βιαστείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να εφαρμόσετε μαλακτικό και να τελειώσετε με όλα αυτά. Και τα δύο αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των μαλλιών, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μαλλιών.

Το να βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα υπόλοιπα μαλλιά σας είναι σωστά βρεγμένα με νερό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία λουσίματος των μαλλιών, σύμφωνα με την master cosmetologist Cassandra Olivia και όσα εξήγησε στο Byrdie.

«Σταθείτε κάτω από το ντους για ένα ή δύο λεπτά και χωρίστε τα μαλλιά σας για να διασφαλίσετε ότι το νερό φτάνει σε όλα τα μέρη του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας», εξήγησε.

Αν αναρωτιέστε για τον διπλό καθαρισμό των μαλλιών σας, οι δερματολόγοι το συνιστούν μόνο αν λούζετε τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν τα λούζετε καθημερινά, αυτή η πρακτική μπορεί να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας.

Αναφορικά με τον τρόπο που ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, και πάλι είναι σημαντικό να πάρετε το χρόνο σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει όλο το σαμπουάν καλά.

Διαφορετικά, η συσσώρευση προϊόντων θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

«Θεωρώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξεπλένουν σωστά το σαμπουάν και το conditioner τους και μένουν με συσσωρευμένα προϊόντα. Αν νομίζετε ότι ξεβγάλατε αρκετά, συνεχίστε να ξεβγάζετε», τόνισε η colorist Cara Craig στο TODAY.