10
Φεβρουαρίου
2025
- 10:39
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Φεβρουαρίου, 2025 - 10:42
![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/synitheis-ypoptoi-trofikes-dilitiriaseis.jpg?itok=0IEdTioW)
Πολλές φορές το πλύσιμο των τροφίμων έχει συνδεθεί και όχι αδικαιολόγητα με την καθαριότητα και την απομάκρυνση εξωτερικών βακτηρίων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές οι οποίες αν έρθουν σε επαφή με το νερό, αυξάνεται ο κίνδυνος της μόλυνσης. Παρακάτω δίνονται οι τρεις τροφές που πρέπει να αποφευχθεί το πλύσιμό τους.
Αυγά
Τα αυγά, έχουν κέλυφος που είναι φυσικά πορώδες. Σε επαφή με το νερό, τα βακτήρια μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο εσωτερικό του αυγού, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία.