Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Χυμός από παντζάρι: Δείτε τις θαυματουργές του ιδιότητες



Ο χυμός από παντζάρι συνιστάται για όσους πάσχουν από οίδημα ή κατακράτηση υγρών στα πόδια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει υψηλή ποσότητα καλίου και νατρίου, ενώ παράλληλα έχει διουρητική δράση. Θα πρέπει να καταναλώνεται από ανθρώπους που πάσχουν από:

    Ποδάγρα.
    Υπερουριχαιμία.
    Πέτρες στα νεφρά (εκτός αν έχουν σχηματιστεί λόγω υπερβολικής ποσότητας οξαλικού ασβεστίου).
    Ολιγοουρία.

Ο χυμός από παντζάρι αυξάνει την παραγωγή ούρων, βοηθώντας σας να εξαλείψετε τα περιττά υγρά και τις βλαβερές άχρηστες ουσίες όπως το ουρικό οξύ.

Προάγει την αποτοξίνωση

Ο χυμός από παντζάρι ενισχύει τη σωστή λειτουργία των νεφρών, του συκωτιού και των εντέρων, βοηθώντας το σώμα σας να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες και τις τοξίνες πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Απώλεια βάρους

Τα παντζάρια περιέχουν λίγες θερμίδες και χορταίνουν ταυτόχρονα. Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο παντζάρι στις σαλάτες σας για να ενισχύσετε την περιεκτικότητά του σε ίνες και να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα ή το υπερβολικό βάρος.

Βελτιώνει την προγεννητική υγεία

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε φολικό οξύ είναι εξαιρετική για τις έγκυες και για το αναπτυσσόμενο βρέφος. Τα παντζάρια θα εξασφαλίσουν μια καλή ανάπτυξη κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Μόλις γεννήσετε, θα πρέπει να συνεχίσετε να καταναλώνετε παντζάρια για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων λοιμώξεων. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, συνιστάται να καταναλώνει παντζάρια για να αποφευχθούν οι ελλείψεις βιταμινών και για να προαχθεί η υγιής του ανάπτυξη.

Προετοιμασία

  •     Πλύντε όλα τα υλικά και ξεφλουδίστε τα.
  •     Τεμαχίστε τα σε μικρά κομμάτια.
  •     Βάλτε τα όλα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του λεμονιού, αν το επιλέξετε.
  •     Χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές υγρό.
  •     Προσθέστε μερικά παγάκια, αν προτιμάτε να πιείτε αυτό το ρόφημα κρύο.
  •     Προσπαθείτε να το πίνετε δύο φορές την ημέρα: μόλις ξυπνάτε το πρωί με άδειο στομάχι και αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ως σνακ.