Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

8 tips για να ξεπεράσεις τον πρώην σου και να γίνεις ολοκαίνουργια



Και έρχεται κάποτε η στιγμή, που δεν ήθελες να έρθει. Χωρίζεις. Το μυαλό σου σκέφτεται συνεχώς τον/την πρώην και βασανίζεσαι ανελέητα, αναλογιζόμενη/ος τις στιγμές που περάσατε μαζί και τα πράγματα που μοιραστήκατε. Και είσαι πεπεισμένη/ος πως δεν πρόκειται ποτέ να τον/την ξεχάσεις…

Ωστόσο, επειδή τίποτα δεν είναι αδύνατο σε αυτή τη ζωή, και όλα μπορούμε να τα αποκτήσουμε, αρκεί να τα επιδιώξουμε, έχουμε να σου προτείνουμε 8 απλά βήματα, για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Δώσε λοιπόν βάση στα επόμενα και όλα θα διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1) Μην στεναχωριέσαι που έληξε, να χαίρεσαι γιατί συνέβη! Πρέπει καταρχήν να συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτόν/ήν, χωρίς απαραίτητα να ακυρώσεις και να διαγράψεις όλα εκείνα που περάσατε μαζί στο παρελθόν ( γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μελλοντικά). Ξεπέρασε λοιπόν τις ανησυχίες σου, και δες τα πράγματα από μία άλλη πλευρά. Στον κόσμο συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα από έναν χωρισμό! Όλα είναι στο μυαλό σου, και δεν έχεις παρά να τα αποβάλλεις, γιατί έτσι θα επωφεληθείς στο μέγιστο!

2) Να αλλάξεις όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται τον αριθμό του τηλεφώνου σου, για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα. Ακόμη, να διαγράψεις όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις του/της, για να μην σου υπενθυμίζεται η παρουσία του/της παντού. Τις φωτογραφίες, μη τις σβήσεις! Ταξινόμησέ τις σε φακέλους, και απλώς μην τις βλέπεις. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή υπήρξε στη ζωή σου, και τώρα δεν είναι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον/την διαγράψεις οριστικά…

3) Οτιδήποτε σου έχει χαρίσει και σου τον/την θυμίζει, βάλ’το σε ένα κουτί και στη συνέχεια θάψ’το κάπου βαθιά, για να μη το βλέπεις. Μετά από αυτό, θα αντικαταστήσεις αυτά τα πράγματα από άλλα καινούρια, και τότε θα αισθανθείς πολύ καλύτερα.

4) Να κανονίσεις ένα ταξίδι είτε σε φίλους, είτε σε συγγενείς. Θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις και θα σταθούν στο πλευρό σου. Προτού όμως τους επισκεφτείς, να τους τονίσεις ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στο άτομό του/της.

5) Εν συνεχεία, επιβάλλεται να βγαίνεις κάθε μέρα έξω, να κάνεις βόλτες και να γνωρίζεις νέα άτομα. Πρέπει να ενστερνιστείς την άποψη που λέει : «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια «. Με τον τρόπο αυτό, θα αλλάξεις παραστάσεις, θα αποκτήσεις καινούριες εμπειρίες, και θα γίνεις πιο δυνατός/ή. Μην παραβλέπεις μάλιστα το ενδεχόμενο ότι μπορεί να γνωρίσεις κάτι πολύ ενδιαφέρον. Γι’αυτό μην χάνεις στιγμή και βγες για τσάρκα!

6) Και έτσι, πηγαίνουμε στο έκτο βήμα, που λέει να γνωρίσεις ένα νέο πρόσωπο, καθώς όπως λέει και ο σοφός λαός : » Ο έρωτας με έρωτα περνά «. Αυτό και αν είναι ένα δυνατό ερέθισμα, που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να ξεχάσεις το παρελθόν!

7) Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό το διάστημα, δεν θα πρέπει να παραμελήσεις στιγμή τον εαυτό σου. Αντιθέτως, θα πρέπει να κάνεις extra περιποίηση! Με τον τρόπο αυτό θα χαλαρώσεις και θα ανανεωθείς. Θα αισθανθείς όμορφος/η και έτοιμος/η να προχωρήσεις γεμάτος/η όρεξη και ζωντάνια.

8) Εν τέλει, αν τύχει να τον/την συναντήσεις στο δρόμο, γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη και όλα είναι πιθανά, μην αποφύγεις να τον/την χαιρετήσεις ή να περάσεις από δίπλα του/της. Ίσα ίσα που θα πρέπει να το κάνεις με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, για να δείξεις ανωτερότητα και να καταστήσεις σαφές πόσο ανεπηρέαστος/η έμεινες από την όλη φάση, και ότι μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου, χωρίς να βλάψεις τον εαυτό σου. Γιατί, αν δείξεις έστω και λίγο ευάλωτος/η και πεσμένος/η, μόνο αυτοπεποίθηση θα του/της προσφέρεις και θα φανείς υποδεέστερος/η.