Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

15 λόγοι που το τρέξιμο πρέπει να μπει στη ζωή σου



Ο καθένας τρέχει για διαφορετικό λόγο. Άλλος γιατί θέλει να αδυνατίσει. Άλλος γιατί θέλει να έχει καλύτερη υγεία. Λόγοι υπάρχουν πολλοί, όπως άλλωστε και ανάγκες.

Το σίγουρο είναι ότι το τρέξιμο, δεδομένα προσφέρει λύσεις και διεξόδους και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην βρει ένα λόγο για να το κάνει.

Αυτοί είναι οι 15 λόγοι που θα μας κάνουν να αρχίσουμε να τρέχουμε από… χθες!

→ Μπορείς να το κάνεις παντού. Αν και τα ελληνικά πεζοδρόμια στις μεγάλες πόλεις είναι είδος εν ανεπάρκεια όπως επίσης και οι ελεύθεροι χώροι σε κάθε γειτονιά μπορούν να αναζητηθούν διαδρομές για χαλαρό τρέξιμο για να τρέξεις με ασφάλεια.

→ Για να περάσεις λίγη ώρα μόνος και χωρίς σκέψεις. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το τρέξιμο χαλαρωτικό γιατί ακριβώς τους δίνει τη δυνατότητα –εκτός από άσκηση- να καθαρίζουν το μυαλό.

→ Για να κατακτήσεις ένα στόχο. Είναι ωραίο να ξεκινάς με 5 λεπτά τρέξιμο και σε ένα μήνα να καταρρίπτεις διαρκώς τα προσωπικά σου ρεκόρ.

→ Γιατί μπορεί να αυξηθεί το προσδόκιμο της ζωής. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το χαλαρό τρέξιμο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ακόμη και αν πρόκειται για μερικά λεπτά κάθε ημέρα.

→ Γιατί καις θερμίδες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το χαλαρό τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψεις θερμίδες.

→ Για το χαμόγελο. Οι αντιδράσεις στον οργανισμό απελευθερώνουν χημικές ουσίες στο μυαλό που λειτουργούν σαν… ψυχοφάρμακα.

→ Για να θυμάσαι. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι εάν κάποιος είναι σωματικά ενεργός αποτρέπει τη μείωση των πνευματικών λειτουργιών

→ Γιατί κοιμάσαι καλύτερα. Η δεκάλεπτη σωματική δραστηριότητα βοηθάει σύμφωνα με έρευνες, τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα.

→ Για να νιώθεις πιο δραστήριος. Μπορεί να πιστεύεις ότι το τρέξιμο θα σε εξοντώσει, αλλά στην πραγματικότητα το τρέξιμο ενισχύει την ενέργεια του οργανισμού παρά την πιθανή προσωρινή κόπωση.

→ Για την καρδιά. Η 40λεπτη χαλαρή άσκηση όπως το τρέξιμο, τρεις φορές την εβδομάδα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει με φυσικό τρόπο την πίεση και την χοληστερόλη.

→ Για χαλάρωση. Οι ίδιες χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το στρες.

→ Γιατί μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή του κινδύνου να νοσήσουμε από καρκίνο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι γυμνάζονται εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου.

→ Γιατί περνάμε περισσότερη ώρα έξω. Αν και είπαμε τα πάρκα στις μεγάλες πόλεις δεν είναι πολλά, υπάρχουν χώροι που μπορούν να αποτελέσουν ωραίες διαδρομές.

→ Για προστασία των οστών. Το τρέξιμο βοηθάει στο να δημιουργηθούν γερά και υγιή κόκαλα, η μη άσκηση ενισχύει την πιθανότητα για αρθρίτιδα.

→ Για καλύτερη αναπνοή. Χαλαρή άσκηση φαίνεται σύμφωνα με τις έρευνες να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώνει τα κρυολογήματα.