29
Μαΐου
2019
- 20:23
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Μαΐου, 2019 - 20:23

Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 γρ. καρότα
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. ρόφημα σόγιας AdeZ
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. νερό, + έξτρα, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. ρόφημα σόγιας AdeZ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας AdeZ, το ταχίνι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία σούπα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το ρόφημα σόγιας AdeZ, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr