Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Ασκήσεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας στη Μεσόγειο



Μεγάλη στρατιωτική άσκηση θα διεξάγει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία στη Μεσόγειο στις αρχές του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό Ναυτικό και η Αεροπορία θα διεξάγουν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο από την 1 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Πέμπτη.

«Σύμφωνα με το σχέδιο ασκήσεων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υπό την ηγεσία του διοικητή του ρωσικού ναυτικού Ναυάρχου Βλαντιμίρ Κορόλεφ, μια μεγάλης έκτασης άσκηση σε συνδυασμό των δυνάμεων του Ναυτικού και της Αεροπορίας θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 1-8 Σεπτεμβρίου, 2018», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν πλοία των στόλων της Βόρειας, Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και του στόλου της Κασπίας, μεγάλης απόστασης, στρατιωτικών μεταφορών και ναυτικών αεροσκαφών, προσθέτοντας ότι πάνω από 25 πλοία, με επικεφαλής την πυραυλάκατο «Μάρσαλ Ουστίνοφ» και 30 αεροσκάφη θα πάρουν μέρος στις ασκήσεις.