Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

ΝΟΗΣΙΣ: Ένα ταξίδι στη γνώση στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας



Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» είναι ένας πολιτιστικός και επιμορφωτικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Προσφέρει στο κοινό το περιβάλλον για τη γνωριμία με τις Θετικές Επιστήμες και την κατανόησή τους και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού. Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικότερα σε σχολικές ομάδες, για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, νέους που ενδιαφέρονται για τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία, σε εκπαιδευτικούς, για επιμόρφωση και υποβοήθηση του έργου τους, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, για πληροφόρηση, επιμόρφωση και παροχή υπηρεσιών.

Εκτός από τεχνολογικά εκθέματα, στους χώρους του στεγάζει διαφόρων ειδών εγκαταστάσεις, όπως πλανητάριο, αμφιθέατρο, αίθουσα προσομοιώσεων, και κινηματογράφο ευρείας οθόνης για την προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κα Στέλλα Μπεζεργιάννη, Πρόεδρο ΝΟHΣΙΣ, το Μουσείο Τεχνολογίας, το πιο σημαντικό τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα, επιτελεί ένα πολυδιάστατο έργο, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του σύμπαντος και προσφέροντας ένα ταξίδι στη γνώση.

Η Δρ. Μαρία Καρνέζου από το Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΝΟΗΣΙΣ , αναφέρθηκε στην πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους, με ειδικούς που, όπως είπε, είναι κατάλληλοι στο να τους κάνουν να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες, με ευρηματικούς τρόπους.

Ο Θανάσης και η Μαρία είναι Εμψυχωτές στο ΝΟΗΣΙΣ. Όπως είπαν, θέλουν να δείξουν στον κόσμο τη μαγεία που κρύβεται στα πειράματα.

Όπως τόνισε ο κ. Ευάγγελος Αφθονίδης, Γενικός διευθυντής ΝΟΗΣΙΣ, ανάμεσα σε αυτά που αξίζει να δει ο επισκέπτης είναι το Κοσμοθέατρο, η κινηματογραφική αίθουσα με τη γιγαντοοθόνη, καθώς και ο προσομοιωτής, ενώ ξεχωρίζει και το εκθετήριο αυτοκινήτων.