Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επιθέσεις με χημικά στη Συρία



Στην αποκάλυψη ενός καλά σχεδιασμένου πλάνου το οποίο θα υλοποιήσουν χώρες της Δύσης με επικεφαλής την ΗΠΑ, σκοπεύοντας να κάνουν χρήση χημικών όπλων στο κράτος της Συρίας, προχώρησε η SVR.

Οι Αμερικάνοι και φυσικά ορισμένες ακόμη χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να πλήξουν την Δαμασκό έτσι ώστε να αποδώσουν αργότερα τις ευθύνες στον Πούτιν και τον Άσαντ ανέφερε το Γραφείο Τύπου της SVR.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SVR: 

«Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, έχοντας επίγνωση της αποτυχημένης πορείας τους προς την κατεύθυνση της πρόκλησης μιας στρατηγικής ήττας της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία , δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην υπονόμευση του κύρους της Ρωσίας στα κράτη του Παγκόσμιου Νότου.

Καταφεύγουν σε κάθε βρώμικο τέχνασμα και ολοένα και συχνότερα στην απόλυτη τρομοκρατία εναντίον των φίλων της χώρας μας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αυτή ακριβώς η πρόκληση προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας από κοινού με τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία.

 Το σχέδιο είναι να σκηνοθετηθεί η χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό και το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία και στη συνέχεια να ξεκινήσει μια εκστρατεία δυσφήμισης της Δαμασκού και της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Οι ακτιβιστές της θα βιντεοσκοπήσουν τις λεγόμενες συνέπειες του περιστατικού και θα στείλουν αντίστοιχο μήνυμα σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και υποτιθέμενα στοιχεία από αμάχους και θα κατηγορήσουν τη Συρία και τη Ρωσία γι’ αυτό.

Οι μαχητές θα ρίξουν ένα ναρκοθετημένο δοχείο χλωρίου από ένα UAV κατά τη στιγμή των χτυπημάτων του συριακού στρατού και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατά των θέσεων των τρομοκρατικών ομάδων στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ.

Οι περιοχές ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ θεωρούνται ως το πιο πιθανό μέρος για τη σκηνοθεσία της προβοκάτσιας. Οι σκηνοθετημένες χημικές επιθέσεις στη Συρία δύσκολα θα βοηθήσουν τον αμερικανικό ηγεμόνα και τους συμμάχους του να τραβήξουν με το μέρος τους τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου, οι περισσότερες από τις οποίες εξακολουθούν να μην θέλουν να αναλάβουν αντιρωσικές θέσεις στη σύγκρουση στην Ουκρανία».