Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Α. Κανελλίδου και Γ. Σπανός «Ξανά μαζί»



Μια σαγηνευτική φωνή, η Αλέκα Κανελλίδου, συναντά έναν σπουδαίο συνθέτη, τον Γιάννη Σπανό, και, με πυρήνα τα τραγούδια που τους έφεραν κοντά, ανεβαίνουν «Ξανά μαζί» στη σκηνή για άλλη μία κοινή μουσική περιπέτεια, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (λεωφ. Συγγρού 143), από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 10.30 το βράδυ, για περιορισμένες παραστάσεις.


 
 

Οι δύο καλλιτέχνες πρωτοσυναντήθηκαν το 1976 για το ανεπανάληπτο άλμπουμ «Η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδά Γιάννη Σπανό». Σε αυτόν το συλλεκτικό δίσκο βινυλίου με το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο εξώφυλλο, αποτύπωσαν αξέχαστα τραγούδια και σπάνιες, μοναδικές στιγμές.

 

Τώρα, η Αλέκα Κανελλίδου, μια ερμηνεύτρια με διαχρονικές επιτυχίες που έχουν σφραγίσει πολλές τρυφερές μας στιγμές, έρχεται με τη βραχνή ερωτική φωνή της να μας θυμίσει πως «δεν είναι έτσι η αγάπη» και να μας ξυπνήσει παλιούς και νέους έρωτες. Πιστή και σταθερή στο ύφος της, διατηρεί αμοιβαία σχέση αγάπης με το κοινό της, που δεν την «άφησε να φύγει». Η ερωτική ερμηνεύτρια με την τζαζ φωνή θα τραγουδήσει γνωστά και άγνωστα τραγούδια, αξέχαστες μελωδίες που την καθιέρωσαν και επιτυχίες από το προσωπικό της ρεπερτόριο και θα παρασύρει το κοινό σε όλη τη μουσική της διαδρομή, με τραγούδια της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας.


 
 

Με τον Γιάννη Σπανό στο πιάνο, θα ερμηνεύσει τραγούδια - σταθμούς της κοινής τους πορείας, όπως «Οι νόμοι», «Μαγκανοπήγαδο», «Ήρθε ένας φίλος», αλλά και αναπάντεχες διασκευές σε λαϊκά μονοπάτια.

Ως ο σημαντικότερος εκφραστής του «Νέου Κύματος», ο Γιάννης Σπανός θα οδηγήσει το κοινό από τα πρώτα του βήματα και τις μπουάτ του Παρισιού, στις μεγάλες επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του και στα μετέπειτα τραγούδια που έγιναν κλασικά και αξεπέραστα στον χρόνο, μέσα από τη συνεργασία του με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και στιχουργούς. Θα ξεδιπλώσει το ρεπερτόριό του με την επί σειρά ετών ερμηνεύτριά του, Πένυ Ξενάκη, και τον τραγουδιστή και μπουζουξή Δημήτρη Σαββαΐδη, δίνοντας μια ψυχαγωγική και εορταστική νότα στο πρόγραμμα.

Συντελεστές

Ενορχήστρωση - μουσική διεύθυνση: Γιώργος Τσοκάνης, ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Κολεβέντης, stagemonitoring: Γιώργος Κολεβέντης, σχεδιασμός φώτων: Φώτης Μπούρης, follower: Παναγιώτης Μούνδριζας. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θωμάς Καραμαζάκης: κιθάρα, Γιώργος Σχοινάς: ακορντεόν, Γιώργος Κατσίκης: τύμπανα, Μίμης Ντούτσουλης: κοντραμπάσο.

 


 
 

Πληροφορίες

 

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: λεωφ. Συγγρού 143 - Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210 9315600. Τιμές εισιτηρίων: φιάλη ποτού ανά 4 άτομα: 135 ευρώ, φιάλη κρασί ανά 2 άτομα: 65 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι: 20 ευρώ, ποτό στο μπαρ: 15 ευρώ, κρασί / μπύρα στο μπαρ: 12 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, vivakiosk, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr και αθηνόραμα.gr.