Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

πολιτισμός



Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Το υπουργείο πολιτισμού εκχωρεί τις ανασκαφές σε ιδιώτες»

Πολύ σοβαρή καταγγελία εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ανσφέροντας πως το υπουργείο Πολιτισμού με ρύθμιση διευκολύνει «την ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής και αρμοδιότητας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας παρακάμπτοντας το Σύνταγμα και τον Αρχαιολογικό Νόμο, και μάλιστα χωρίς την βάσανο της έγκρισης της Βουλής».



Πρότυπο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας αποκτούν τα μουσεία του υπουργείου Πολιτισμού

Πρότυπο δομής εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας αποκτούν για πρώτη φορά τα κρατικά μουσεία, που λειτουργούν ή ιδρύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.



Το PemptousiaTV από σήμερα κοντά σας! Νέο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι για την Ορθοδοξία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες



Ακυρώνονται και τα Αισχύλεια 2020

Θύμα της πανδημίας και το Φεστιβάλ του δήμου Ελευσίνας, «Αισχύλεια 2020», τα οποία ακυρώνονται λόγω των «δύσκολων συγκυριών και συνθηκών» λόγω κορονοϊού και των μεταβαλλόμενων οδηγιών και διατάξεων. Ήδη έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί σειρά εκδηλώσεων τόσο του προγράμματος «Πολιτισμός για όλους», της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό: Πρόσφυγες επισκέπτονται το Μουσείο Μπενάκη

Το «Επίκεντρο» της Actionaid διοργάνωσε επίσκεψη προσφύγων στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.   Μπορεί ο βιοπορισμός, η εξασφάλιση μιας στέγης, μιας δουλειάς να προέχουν στη διαδικασία ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών σε μία κοινωνία, ωστόσο, η γνωριμία με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις συνήθειες ενός τόπου προβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις επίσης ως ανάγκη – δεύτερου χρόνου, αλ



Βίκυ Μοσχολιού 1943 – 2005

Η Βίκυ Μοσχολιού γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1943 στο Μεταξουργείο και έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Αιγάλεω. Χρόνια στερημένα, αλλά γεμάτα αγάπη και μουσική, καθώς ο πατέρας της δεν αποχωριζόταν το γραμμόφωνο και την πλούσια συλλογή του από λαϊκά δισκάκια της εποχής.