Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

Η Lady Gaga έχει ελπίδες για Όσκαρ - Δείτε το τρέιλερ του «A Star is Born»



Ο δρόμος προς τη δόξα μιας ταλαντούχας τραγουδίστριας με τη βοήθεια ενός παρηκμασμένου star της country.

Η λέξη «remake» είναι συνυφασμένη με αρνητικές κριτικές, ερμηνείες – κακέκτυπα αυτών της αρχικής ταινίας και αρκετά Χρυσά Βατόμουρα. Αυτή την προκατάληψη θέλει να ανατρέψει ο Bradley Cooper στην πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης και μάλλον τα καταφέρνει ήδη: με τις ευλογίες του Sean Penn που έκρινε την ταινία ως «εξαιρετική» και μετά τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις μετά τα early screenings της ταινίας, κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «A Star Is Born» που θα βγει τον Οκτώβριο στους κινηματογράφους.

Πρόκειται για την ιστορία ενός star της country με αυτοκαταστροφικές τάσειςκαι ροπή προς τον αλκοολισμό, με τον περίγυρο του να ανησυχεί για την κατάληξη τόσο της καριέρας του, όσο και της ζωής του. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ανακαλύπτει μια νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια, την Ally (Lady Gaga), που αποφεύγει να τραγουδήσει μπροστά σε μεγάλο κοινό, καθώς θεωρεί τον εαυτό της πολύ άσχημο για να αποκτήσει τη φήμη που επιθυμεί. Ο πρώην star της country (Bradley Cooper) βρίσκει με αυτόν τον τρόπο έναν νέο στόχο στη ζωή του, και αυτός δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει την Ally να γίνει η επόμενη μεγάλη σταρ.

Αυτό είναι το τρίτο remake της κλασικής ταινίας του 1937: στο πρώτο remake (1954) πρωταγωνιστούσαν η Judy Garland και ο JamesMason(υποψήφιοι για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και Α’ Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα), ενώ στο δεύτερο (1976) πρωταγωνιστούσαν η Barbra Streisand και ο Kris Kristofferson (βραβευμένοι και οι δύο με Χρυσή Σφαίρα για τους ρόλους τους στην ταινία). Το δίδυμο Bradley Cooper – Lady Gaga πατά αρκετά πάνω στο αρχικό σενάριο, με τις αναγκαίες μετατροπές του για να καταστεί σύγχρονο. 

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις 5 Οκτωβρίου 2018 στις ξένες αίθουσες και έχει ήδη λάβει θετικές κριτικές. «To “A Star Is Born” των Lady Gaga – Bradley Cooper έχει ελπίδες για Όσκαρ» αναφέρει το Forbes, ενώ το W Magazine προβλέπει ότι «Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bradley Cooper μπορεί να του χαρίσει την πέμπτη ή ακόμα και την έκτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ». Ούτως ή άλλως, οι δύο πρωταγωνιστές έχουν ήδη αποδείξει στην Ακαδημία ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό: ο Bradley Cooper έχει ήδη υπάρξει 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ (Silver Linings Playbook, American Hustle, American Sniper), ενώ η Lady Gaga το 2016 είχε λάβει υποψηφιότητα Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το «Til It Happens To You», soundtrack για το ντοκιμαντέρ The Hunting Ground.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του «A Star is Born»: